- MIĘSO Z INDYKA
- CEBULA
- RYŻ
- BROKUŁY (MOGĄ BYĆ Z TUBKI BOBOVITA)
- WODA MINERALNA (MOŻE BYĆ BULION WARZYWNY)
- SÓL
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Umyte mięso z indyka gotuję w osobnym garnku przez 40 minut.
Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na oleju rzepakowym. Dodaję ryż, po chwili zalewam wodą (bulionem) tak, by przykryła całość. Ryż gotuję przez 20 minut, często mieszam i dolewam wodę. Na koniec dodaję brokuły z tubki Bobovita.
* Jeśli chcesz użyć świeże brokuły, ugotuj je wcześniej w osobnym garnku i zblenduj.
Mięso kroję na drobne kawałki, dodaję do ryżu i mieszam. Doprawiam solą do smaku. Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz