SKŁADNIKI:- SZPARAGI
- MARCHEW
- CEBULA
- GROSZEK
- UDKO Z KRÓLIKA
- RYŻ
- WODA MINERALNA
- ŁYŻECZKA SOKU Z CYTRYNY
- SÓL, MAJERANEK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso myję i wkładam do gotującej się wody na 40 minut.
W międzyczasie kroję cebulę w drobną kostkę, delikatnie podsmażam i zalewam szklanką wody mineralnej. Marchew i szparagi kroję w kostkę i wrzucam do wody. Gotuję przez 30 minut. Następnie dodaję groszek. Ja kupuję groszek w tubce z BoboVity. O tej porze roku, kiedy jeszcze nie ma świeżego groszku, wolę zastąpić go tym niż z puszki. Mięso kroję w drobną kostkę i dodaję do warzyw. Całość gotuję przez chwilę, skrapiam sokiem z cytryny i doprawiam do smaku solą i majerankiem. Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz