SKŁADNIKI:
- MĄKA
- JAJKO
- MLEKO
- OLEJ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso z indyka gotuję w osobnym garnku przez 40 minut.
Cebulę kroję w drobną kostkę i podsmażam w garnku, to samo robię z pieczarkami. Pomidora i jarmuż sparzam wrzącą wodą. Ściągam skórkę z pomidora i kroję go w kostkę. Dodaję do garnka. Jarmuż kroję w cienkie paski, łączę z warzywami. Całość zalewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem przez 20 minut. Odcedzam mięso, kroję w drobną kostkę i wrzucam do garnka z warzywami. Doprawiam solą do smaku i duszę jeszcze przez krótką chwilę.
Ciasto na naleśniki: wlewam 400 ml mleka do głębokiego naczynia, rozbijam jajko, dodaję łyżkę oleju, mieszam. Stopniowo dodaję 4 łyżki mąki, szczyptę soli. Rozgrzaną patelnię smaruję delikatnie olejem rzepakowym i wlewam małą chochelkę ciasta naleśnikowego.
Usmażone placki smaruję farszem, zawijam w ruloniki i kroję na kawałki. Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz