SKŁADNIKI:
- 4 łyżki mąki
- 1 jajko
- 400 ml mleka
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżka oleju
- 100g białego sera
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pół banana
- opcjonalnie pół łyżeczki cynamonu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ciasto naleśnikowe: wlewam mleko do głębokiego naczynia, rozbijam jajko, dodaję łyżkę oleju, mieszam. Stopniowo dodaję mąkę, szczyptę soli, kakao. Możesz dodać pół łyżeczki cynamonu. Rozgrzaną patelnię smaruję delikatnie olejem rzepakowym i wlewam małą chochelkę ciasta naleśnikowego.
Ser rozgniatam widelcem, dodaję jogurt. Rozgniatam również banana. Wszystko mieszam ze sobą. Gotowym farszem smaruję naleśniki. Zawijam w ruloniki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz